Dit zijn wij! Klik op de foto om het werk van de fotograaf te zien.

Luc Auwaerts

In Brussel liggen schoonheid en lelijkheid heel dicht bij elkaar. Een voortdurende uitdaging voor de fotograaf.

Bert Boogaerts

Als fotograaf zoek ik orde in chaos, chaos in orde, het mooie in het lelijke en het lelijke in het mooie. Brussel is een onuitputtelijke bron van zowel chaos, orde, schoonheid en lelijkheid in één stad.

Website: www.bertboogaerts.be

Diederik Boomputte

Af en onaf, gelukt en mislukt, samen en apart, somber en kleurrijk, spannend en ontspannend, hetzelfde en het andere, oud en nieuw, kunst en kitsch. Je kan het zowat overal te zien krijgen. Maar in Brussel is het vaak heviger en geconcentreerder.  Brussel maakt van mij een beter mens en Stadsbiografie een beter fotograaf.


Katrien Colenbie

Ik verbind me met Brussel als in een soort haat-liefdeverhouding. Ik hou dolveel van de stad maar ik vind ze ook vuil en vaak onveilig. Op zo’n momenten haat ik  Brussel en haar beleidsmakers. Soms wil ik er van scheiden... Maar toch ga ik telkens naar haar terug. Het zal dus zeker toch wel liefde zijn...

Instagram: www.instagram.com/kcolenbie/

Piet Deslé

Bij de stadsbiografen vind ik eindelijk tijd om mensen en dingen die al heel mijn leven zo vlakbij zijn, naar waarde te schatten. Naar waarde, dat is van licht naar donker, van mooi naar lelijk, van schoon naar vies, van recht naar krom, van grillig naar voorspelbaar, en dat is in Brussel allemaal in overvloed voorradig.

Carla Desmet

Als beginnend fotograaf ontdek ik beetje bij beetje Brussel, de stad waar ik ondertussen al 20 jaar woon. En blijkbaar heeft de stad nog vele geheimen voor mij, die ik nu op de gevoelige plaat probeer vast te leggen.

Instagram: www.instagram.com/carla.desmet/

Herman Genbrugge

Brussel is een stad waar veel te beleven valt en waar je veel kan observeren, waar kleine details een groot onderwerp kunnen worden en waar je interessante dingen ontdekt in alledaagse omgevingen.

De ervaring en de fotografie leerden mij dat de dingen die je ziet er eigenlijk weinig toe doen, maar dat alles draait om de manier waarop je ze ziet. Ik ben niet altijd geïnteresseerd in het fotograferen van bestaande dingen maar tracht deze op mijn eigen manier te interpreteren.

Ik probeer deze overtuigend weer te geven zodat mijn foto’s over Brussel ook na jaren nog kracht uitstralen.

Website: hermangenbrugge.myportfolio.com

Rose Vandepitte

Als straatfotografe kan ik niet genoeg krijgen van het schouwspel dat Brussel biedt. Het is een fascinerende stad vol contrasten, met zijn multiculturele bevolking en kosmopolitisch karakter, zijn mooie en lelijke kanten, bruisende wijken, achtergestelde buurten, drukke pleinen of straten en eenzame plekjes. Een echte uitdaging voor mij om dit op beeld vast te leggen.

Instagram: www.instagram.com/rose_vandepitte


Selma Verbert

Sinds ik bij de stadsbiografen ben, kijk ik veel intenser naar straten, gebouwen en mensen, zowel in positieve als in negatieve zin: een mooi gebouw dat ik nooit opgemerkt had, een lelijke verbouwing, vuile straten, wijken waar een inspanning geleverd wordt en zeker de kleurrijke mengeling van personen.

Fabienne Claes

Na mijn opleiding fotografie aan de kunstacademie ben ik steeds blijven fotograferen. Geleidelijk werd de foto niet langer het uiteindelijke doel maar een bron van inspiratie en trigger tot mixed media werk. Hartje Brussel is mijn nieuwe thuis sinds Nieuwjaar 2019. Mijn lidmaatschap bij Stadsbiografie Brussel heeft me teruggebracht naar de pure fotografie.

Website: https://fabienneclaes.myportfolio.com

Danielle Antonis

Geboren in de jaren vijftig in Schaarbeek (toen rijkste gemeente van Brussel) en er nog steeds verblijvend, kan er van mij dus wel beweerd worden dat ik een rasechte Brusselaar en stadsmens ben. En oh, hoeveel hou ik van Brussel. Al van kleins af! De stad verkeert in constante verandering waarvan sommigen mij ontzettend boos en soms zelfs bang maken en anderen mij dan weer fameus verblijden, enthousiasmeren. De fotografie heeft mij geleerd om anders te kijken. Mensen, gebouwen, sociale interactie of het gebrek eraan, licht, zon, duister, nacht, regen... Alles valt totaal anders op . Hoop dat ik jullie hiervan, met mijn foto's, een stukje mee van kan laten ervaren, beleven.

Instagram: www.instagram.com/antonisdanielle/

Anne Pailhes

Ik heb als Française, hiervoor lang in Nederland gewoond, een thuis gevonden in Brussel. Deze stad, met zijn energie en gekte, bruist van alle kanten en is daardoor een buitengewone inspiratiebron.

Instagram: www.instagram.com/annepailhes

Godfried Meesters

Lang geleden begon ik mijn passie voor fotografie in Afrika, waar het niet moeilijk is om interessante beelden te vinden. Sinds 3 jaar woon ik in Brussel; dankzij Stadsbiografie heb ik Brussel ontdekt en hoef ik niet meer naar Afrika te gaan om niet-alledaagse beelden te maken.


Patricia Grobben

Fotografie heeft me beter leren kijken naar de wereld rondom mij: naar kleuren, vormen, licht en schaduw, enz. Ik hoop om via mijn lens de diversiteit van Brussel, in al haar aspecten, te laten spreken.


Dries Gilles

Door de band en door de lens genomen vind ik Brussel een mooie, spannende, soms ongemakkelijke, veelal ondefinieerbare plek. Samen met de Stadsbiografen wil ik mijn beeld van Brussel aanscherpen, uitbreiden, en ook plezier beleven aan de fotografie.


Jan Brouckaert

"You don't take a photograph, you make it." - Ansel Adams

Jan starte met fotografen toen hij 18 was.  Zijn belangrijkste focus was landschappen en zeezichten, later ontwikkelde hij ook interesse voor mannelijke portretfotografie en documentaire reisfotografie,  deze zijn tegenwoordig zijn grootste werkthema’s. Hij ontving reeds talrijke nationale en internationale onderscheidingen voor zijn werk zoals de Nikon Award en de Zilveren Lens in Knokke-Heist.

https://www.janbrouckaert.com

Instagram: https://www.instagram.com/jan_brouckaert_photography

Facebook https://www.facebook.com/JanBrouckaertPhotography/

Untitled photo

Gaetan Carlier

Ik woon en werk nu meer dan twintig jaar in Brussel. Op die tijd is er veel veranderend. Soms ten goede, soms ten kwade. Alles evolueert, ook een grootstad. Hoe uit zich dat in gebouwen, mensen, kleuren of sferen?  Verandering wist sporen uit, maakt anderen aan. Het oude vergaat, krijgt een nieuwe invulling of verstopt zich voor wat niet tegen kan gehouden worden. Als fotograaf hou ik ervan om deze dialectiek te observeren en te fotograferen.

Website:  gaetancarliergaetan.myportfolio.comPowered by SmugMug Owner Log In